Våre lærere på konservatorieutdanningen

 

Her finner du litt informasjon om våre dyktige og engasjerte lærere, inkludert kontaktinformasjon til hver enkelt. Du er velkommen til å ta kontakt for eventuelle spørsmål. Klikk på lenken til personkortet til den du vil kontakte.

Photo of Jon Marius Aareskjold

Jon Marius Aareskjold

Førsteamanuensis i musikkteknologi

Aareskjold har arbeidet i den profesjonelle delen av norsk og internasjonal musikkbransje i 15 år, og har jobbet som studiotekniker med artister som Rihanna, a-ha og Nils Petter Molvær.

Lenke til personkort

Photo of Anne-Lise Sollied Allemano

Anne-Lise Sollied Allemano

Professor i klassisk sang

Sopran med internasjonalt ry som har stått på de store operascenene i Frankrike, Spania og Italia. Hennes FoU-virksomhet er i hovedsak en omfattende konsertvirksomhet i tillegg til at hun arbeider med å utvikle sangstudiet i Tromsø med større vekt på sceniske fag.

Lenke til personkort

Photo of Carlo Allemano

Carlo Allemano

Professor i klassisk sang

Anerkjent italiensk tenor med lang erfaring på operascener og festivaler, og har blant annet vunnet 1.pris i den prestisjetunge Mozartkonkurransen til Wiener Staatsoper. Han jobber også med gestaltterapi.

Lenke til personkort

Photo of Karsten Andersen

Karsten Andersen

Førstelektor i klassisk gitar

Karsten Andersen har lang fartstid som utøvende gitarist, og de senere år har han skrevet en rekke lærebøker og gitt ut verker for gitar.

Lenke til personkort

Photo of Tore Morten Andreassen

Tore Morten Andreassen

Førsteamanuensis i elgitar

Andreassen er gitarist, komponist, instrumental- og teoripedagog. Han spiller i en rekke band og har mange CD-utgivelser bak seg. I tillegg har han skrevet lærebøker og flere noteutgivelser for gitar.

Lenke til personkort

Photo of Karen Aukner

Karen Aukner

Karen Marianne Aukner har sin utdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt, Universität der Künste, Berlin og Norges musikkhøgskole. Karen er idag ansatt i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Tromsø Kammerorkester og er siden 2008 også lektor i bratsj ved Universitetet i Tromsø, Musikkonservatoriet. (foto: Marius Fiskum/ Nordnorsk Opera og Symfoniorkester)

Lenke til personkort

Photo of Gaute Barlindhaug

Gaute Barlindhaug

Gaute Barlindhaug er ansatt som stipendiat ved Det kunstfaglige fakultet f.o.m. høsten 2013. Hans prosjekt foregår i fagfeltet kunstnerisk dokumentasjon, og er knyttet til PhD-program ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning.

Wiki om Gaute: http://en.wikipedia.org/wiki/Gaute_Barlindhaug

Lenke til personkort

Photo of Friederike Bischoff

Friederike Bischoff

Førsteamanuensis i klassisk piano

Bischoff har sin utdanning fra Staatliche Hochschule für Musik Trossingen, Hochschule für Musik Karlsruhe og Staatliche Hochschule für Musik Mannheim i Tyskland. Hun avsluttet både, masterstudiet i klaver solo og masterstudiet i klaver kammermusikk med høyeste karakterer.

Hun har vunnet flere 1. priser i konkurranser og driver en utstrakt konsertvirksomhet både som solist, kammermusiker og akkompagnatør i inn- og utlandet.

Lenke til personkort

Photo of Arne Bjørhei

Arne Bjørhei

Førsteamanuensis i trompet

Arne Bjørhei har undervist på Musikkonservatoriet i en årrekke. Han spiller også i NOSO og har en lang rekke konserter og CD-innspillinger bak seg. Han har vært en pådriver for at unge musikere fra hele verden skal få muligheten til å utdanne seg i musikk, og han jobber nå med et FoU-prosjekt i samarbeid med utdanningsinstitusjoner Sør-Afrika.

Lenke til personkort

Photo of Hilde Synnøve Blix

Hilde Synnøve Blix

Førsteamanuensis i hørelære

Blix avsluttet sin PhD i 2012 med avhandlingen Gryende musikkliteracy, og har spesiell interesse for gehørarbeid i tilknytning til notelesing- og skriving. Hun har skrevet en rekke artikler og lærebøker i feltet gehør og musikkpedagogikk. Sammen med Niels Eskild Johansen er hun ansvarlig for Musikkonservatoriets Master i hørelære med didaktikk og praksis.

Lenke til personkort

Photo of Øystein Blix

Øystein Blix

Universitetslektor i rytmisk hørelære

Øystein Blix er jazztrombonist og gehørpedagog. Han har en stor CD-produksjon, og har gjennom plateselskapet Reflect sørget for at flere nordnorske jazzutøvere er synlige på den internasjonale jazzarenaen.

Lenke til personkort

Photo of Ole Bolås

Ole Bolås

Universitetslektor i klassisk piano

Han debuterte i Oslo 1988 etter studier på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han avla diplomeksamen i juni 1995, og har siden holdt konserter i bl.a. Kina, Tyskland, Frankrike, Polen og Litauen, samt tallrike opptredener i Norge. Bolås har spilt inn flere CD-er og mottatt priser og stipendier.

Lenke til personkort

Photo of Rolf Borch

Rolf Borch

Førsteamanuensis i klarinett

Rolf Borch er førsteamanuensis i klarinett. Han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Borch har lang erfaring som soloklarinettist og i kammerensembler rundt om i Europa. I 2007 utga han sitt kritikerroste soloalbum Step Inside, og i 2012 kom Inside Out, begge nominert til Spellemannsprisen. Han er fast medlem av Cikada og i tillegg jobber han med prosjektet Kontrabassklarinett, som er et kunstnerisk utviklingsarbeid i det nasjonale stipendiatprogrammet

Photo of Geir Davidsen

Geir Davidsen

Prodekan for FoU og førsteamanuensis i euphonium

I 2009 avla Davidsen sin eksamenskonsert i Det nasjonale Stipendprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid (tilsvarende en PhD-grad) med prosjektet “Wikiphonium – nye klanger for euphonium”. Han er aktiv som utøver, arrangør og dirigent, og er i tillegg prodekan for FoU ved Det kunstfaglige fakultet.

Photo of Bjørn Andor Drage

Bjørn Andor Drage

Professor i orgel

Han er en etablert komponist, konsertorganist og dirigent med stor konsertvirksomhet og mange CD-innspillinger bak seg. Drage var en av pådriverne til etableringen av det norske plateforlaget Euridice (1992).

Lenke til personkort

Photo of Anneli Drecker

Anneli Drecker

Drecker er ansatt som stipendiat ved Det kunstfaglige fakultet knyttet til det nasjonale ”Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid” f.o.m. høsten 2013. Hun er kjent som sanger i sjangre som elektronika, pop og jazz, og som skuespiller og komponist ved Hålogaland teater og Det Norske Teater.

Prosjektet hennes handler om Den moderne urstemmen og er en kunstnerisk utforsking av tradisjonsmusikeres stemmebruk brukt i en moderne popmusikksetting.

Lenke til personkort

Photo of Ingrid Eliassen

Ingrid Eliassen

Universitetslektor i trompet

Eliassen har en mastergrad i solo og kammermusikk fra Norges musikkhøgskole. Hun har vært stipendiat i Oslo filharmoniske orkester, og har senere frilanset der og i andre orkestre og ensembler. Alternerende solotrompetist i Kristiansand symfoniorkester siden 2011.

Lenke til personkort

Photo of Andreas Fliflet

Andreas Fliflet

Førsteamanuensis i elbass og jazzteori

Fliflet er utdannet ved Berklee College of Music og New England Conservatory i USA. Han var landsdelsmusiker i Musikk i Finnmark i 1994-2006, og har en lang rekke turneer, festivaler og TV-opptredener bak seg.

Lenke til personkort

Photo of Guri Frenning

Guri Frenning

Universitetslektor i klassisk slagverk

Frenning er aktiv både som orkestermusiker og ensemblemusiker. Hun har vært en viktig drivkraft i oppbyggingen av et slagverkmiljø i Nord-Norge, og er i tillegg engasjert i talentutviklingsprosjektet ”Unge musikere”. Hun har også en mastergrad i dokumentasjonsvitenskap.

Lenke til personkort

Photo of Fred Glesnes

Fred Glesnes

Universitetslektor i rytmisk saksofon

Glesnes har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø og har en Master of Music, Jazz Performance fra Western Michigan University, USA. Han driver en utstrakt virksomhet som saksofonist, komponist, arrangør og bandleder, og har flere CD-utgivelser i porteføljen.

Lenke til personkort

Photo of Bjørn Edgar Hall

Bjørn Edgar Hall

Universitetslektor i musikk

Bjørn Hall er gitarist og debuterte under Festspillene i Nord-Norge. Han er en mye brukt kursholder, blant annet gjennom Norsk Musikkråd, og har lang erfaring i samspillundervisning og gitarmetodikk.

Lenke til personkort

Photo of Bengt Arve Haugseth

Bengt Arve Haugseth

Universitetslektor i musikkpedagogikk

Bengt Arve arbeider som universitetslektor i musikkpedagogikk. Han har hovedfag i musikkpedagogikk fra Norges musikkhøgskole og har studert ved musikkonservatoriene i Tromsø, Århus og Esbjerg. Han har mange års erfaring som korpsdirigent, kulturskolelærer og utøvende musiker.

Lenke til personkort

Photo of Sissel Helland

Sissel Helland

Universitetslektor i musikk

Har sin utdannelse fra Nordnorsk musikkonservatorium og videreutdanning i kordireksjon. Hun underviser musikk i lærerutdanningen og har gitar og blokkfløyte som undervisningsinstrumenter. Hun startet i 1992 tilbud med musikk for babyer, og har vært en viktig pådriver for musikk i livet begynnelse.

Lenke til personkort

Photo of Jan Gunnar Hoff

Jan Gunnar Hoff

Professor i rytmisk piano

Jazzpianist, komponist og arrangør. Hoff har spilt med størrelser som Pat Metheny, Chick Corea, Maria Joao og Alex Acuna. Han har lang fartstid som utøver og komponist og har spilt på de fleste kjente jazzfestivaler. Han har en stor CD-produksjon som solist, bandmusiker og komponist, hvorav en av de siste prosjektene Quiet winter night, var nominert til Grammy Awards 2013. Initiativtaker til The Groove Valley JazzCamp i Beiarn og Bodø Jazz Open. Hoff er også professor ved rytmisk instiutt på kunstfag ved Universitetet i Agder.

Lenke til personkort

Photo of Bjarne Isaksen

Bjarne Isaksen

Førstelektor i musikkpedagogikk

Isaksen er lærebokforfattar, komponist og kordirigent. Han arbeider mykje mot kulturskolen som læringsarena, og er spesielt oppteken av musikalsk leik og komposisjonsdidaktikk. Isaksen er også leiar for Ny Musikk i Tromsø.

Lenke til personkort

Photo of Lillian Grete Jensen

Lillian Grete Jensen

Universitetslektor i Sangdidaktikk

Lillian Jensen er univeristetslektor i rytmisk vokal og sangdidaktikk. Hun har arbeidet i en årrekke med sangundervisning på forskjellige nivåer og har hatt oppdrag på flere norske teatre med stemmebruk.

Lenke til personkort

Photo of Johan Olav Johansen

Johan Olav Johansen

Universitetslektor i musikk

Johansen er en erfaren elbassist, tubaist og musikkpedagog. Han har de senere år jobbet med musikkundervisning tilpasset ungdom med funksjonshemminger av forskjellige slag (SKUG-prosjektet) med spesiell vekt på utvikling av teknologisk verktøy for musikkutøvelse og komposisjon.

Lenke til personkort

Photo of Niels Eskild Johansen

Niels Eskild Johansen

Dosent i hørelære

Johansen er en sentral person i utviklingen av hørelærefaget i nordisk sammenheng. Han har vært tidlig ute med bruk av teknologiske løsninger i faget, og har gitt ut en rekke lærebøker. Han er også ansvarlig for Musikkonservatoriets Master i hørelære med didaktikk og praksis.

Lenke til personkort

Photo of Jens Christian Kloster

Jens Christian Kloster

Universitetslektor i trombone

Kloster er utdannet ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium i 1983, diplomstudium og musikkpedagogikk. Han har Spilt i de fleste danske orkestre og var ansatt i Tivoli i København 1981 – 1992. Han er festivalsjef for Arctic Trombone Festival, og ansatt som alternerende 1. trombonist i NOSO (Nordnorsk opera- og symfoniorkester).

Lenke til personkort

Photo of Kari Knardahl

Kari Knardahl

Universitetslektor i horn

Knardahl er ansatt i Forsvarets distriktskorps Nord-Norge. Hun er aktiv kammermusiker og frilanser som orkestermusiker.

Lenke til personkort

Photo of Markus Kreischer

Markus Kreischer

Universitetslektor i klassisk piano

Musikkonservatoriet
Lenke til personkort
Photo of Lars Lien

Lars Lien

Førsteamanuensis i klassisk saksofon

Lars Lien tok hovedfag som utøvende solist og i kammermusikk ved Norges musikkhøgskole. Han er medlem av ensemblene NoXaS, Saxofon Concentus, Affinis Ensemble og Oslo Sinfonietta, og har gjort flere plateinnspillinger med nevnte ensembler. Lars Lien har gjort en rekke konserter både som kammermusiker og solist i Norge, Europa og USA. I tillegg er han mye brukt som frilansmusiker i alle de norske symfoniorkesterne.

Lenke til personkort

Photo of Kjell Magne Mælen

Kjell Magne Mælen

Dekan ved Det kunstfaglige fakultet

Mælen er førsteamanuensis i kunst- og kulturformidling. Han tok sin PhD ved University of Warwick og Høgskolen i Tromsø i 2008 med avhandlingen ”Arts centres as audience relationship managers”, og fokuserer på temaet publikumsutvikling. Han har skrevet artikler og kronikker om kulturformidling i spenningsfeltet mellom det institusjonelle og det private.

Lenke til personkort

Photo of Sergej Osadchuk

Sergej Osadchuk

Professor i klassisk piano

Osadchuk studerte ved  Moskva konservatorium. Ved siden av undervisning driver han en omfattende konsertvirksomhet som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Har spilt blant annet med Moskva filharmoniske orkester, Moskva Radioorkester, Jönkjøping symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø symfoniorkester, og Oslo Kamerata.  Han holder konserter og masterklasser i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Italia, Russland, og har utgitt en rekke CD-er med bl.a. Morten Karlsen (bratsj), M. B. Kjelland (sang).

Lenke til personkort

Photo of Zafer Özgen

Zafer Özgen

Instituttleder ved Musikkonservatoriet

Han har en PhD i musikkvitenskap fra New York med avhandlingen Tonality and Chromaticism in Hans Werner Henze’s Early Operas. Özgen studerte gitar ved Trøndelag musikkonservatorium og har også en bachelor i industridesign og en mastergrad i filosofi fra Middle East Technical University i Ankara, Tyrkia.

Lenke til personkort

Photo of Stein Paulsen

Stein Paulsen

Universitetslektor i kontrabass

Paulsen er til daglig gruppeleder på kontrabass i Tromsø Kammerorkester. Han er aktiv kammermusiker, arrangør og komponist.

Lenke til personkort

Photo of Ragnar Rasmussen

Ragnar Rasmussen

Professor i kordireksjon

Han er en velrennomert kordirigent og kunstneriske leder og har de senere år opparbeidet seg en internasjonal karriere som kordirigent. Han har mottatt flere internasjonale priser som dirigent, og har de senere år også komponert verker for kor og orkester, blant annet  ”Malleus Maleficarum – Heksehammeren”.

Photo of Marit Sandvik

Marit Sandvik

Universitetslektor i rytmisk sang

Hun er jazzsanger, låtskriver og tekstforfatter. Hun synger i og leder mange bandprosjekter, og har flere CD-utgivelser bak seg. Hun turnerer både nasjonalt og internasjonalt med en rekke forskjellige band.

Lenke til personkort

Photo of Atle Sponberg

Atle Sponberg

Førsteamanuensis i fiolin

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia. Han er tilsatt som førsteamanuensis i fiolin fra høsten 2013.

Photo of Michael Stobelt

Michael Stobelt

Universitetslektor i musikkpedagogikk

Strobelt er utdannet pianist og musikkdidaktiker. Han har skrevet artikler og foredrag om forskjellige emner knyttet til musikkdidaktikk. Mye brukt foredrags- og kursholder, blant annet for Norsk Musikkråd, lørdagsuniversitetet, konferanser og kurs i emner som kordireksjon, musikkestetikk og musikkhistorie.

Lenke til personkort

Photo of Håkon Stødle

Håkon Stødle

Førsteamanuensis i klarinett

Han er utdannet ved Universitetet i Oslo med hovedfagsoppgaven

“The Clarinet in Norwegian Music up to 1830, with Particular Emphasis on its Usage in the Music of Hans Hagerup Falbe and Waldemar Thrane”. Han har også har også undervist ved institusjoner i Russland, Japan og Brasil. Han debuterte i Universitetets Aula I 1973 og har hatt engasjementer i Kringkastingsorkesteret, Harmoniens orkester og Tromsø Symfoniorkester. Han har skrevet boken “Daglige oppvarmingsøvelser for klarinett” (2002).

Lenke til personkort

Photo of Knut Erik Sundquist

Knut Erik Sundquist

Førsteamanuensis i kontrabass

har internasjonalt ry som orkester- og solobassist. Han studerte i Wien og har senere spilt i orkestre som Bergen Filharmoniske orkester, Det norske kammerorkester, Norsk barokkorkester, Ensemble modern i Frankfurt, Mahler Chamber Orchestra i Berlin, Tromsø symfoniorkester og Luzern Festival Orchestra. Han mottok i 2006 Nordlysprisen, og var i 1993-2008 tilsatt i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

Lenke til personkort

Photo of Maria Medby Tollefsen

Maria Medby Tollefsen

Universitetslektor i hørelære

Tollefsen har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole på klassisk saksofon, og hun var deretter den første som fullførte sin master i hørelæredidaktikk fra Universitet i Tromsø, musikkonservatoriet i 2012. Hun er dirigent og utøvende musiker.

Lenke til personkort

Photo of Eivind Valnes

Eivind Valnes

Universitetslektor i piano

Jazzpianist som turnerer med flere band. Han har medvirket på innspillinger sammen med blant andre Henning Gravrok, Asbjørn Ruud, Glesnes/Ytreberg og Randy Brecker.

Lenke til personkort

Photo of Eero Voitk

Eero Voitk

Førsteaanuensis i cello

Voitk har vært landsdelsmusiker i Musikk i Finnmark, og han har spilt inn flere CD-er med Ensemble Noor.

Lenke til personkort

Photo of Paul Wåhlberg

Paul Wåhlberg

Professor i fløyte

Paul Wåhlberg har sin utdannelse fra Göteborg, Zürich og Den Haag, og har siden vært en av landets viktigste utøvere av tidlig musikk på fløyte. Han var en av grunnleggerne av Det norske barokkorkester som har turnert i hele Europa. Han har spilt inn flere CD-er med dette ensemble. Wåhlberg har en omfattende konsert- og CD-produksjon, og har de siste par årene hatt fokus på prosjektet “A flute in the Ice”.

Lenke til personkort